Fotovoltaïsche zonnepanelen

fotovoltaïsche zonnepanelenZonnepanelen (fotovoltaïsche panelen of kortweg PV-panelen) om zelf elektriciteit op te wekken, zijn nog steeds een interessante investering. Ondanks het wegvallen van de subsidies, is het installeren van zonnepanelen heel wat goedkoper dan een aantal jaren geleden.

Als de elektriciteitsprijs nog verder stijgt zal de terugverdientijd korter worden. Onze nieuwste generatie zonnepanelen hebben een hogere opbrengst. Deze zonnepanelen zijn geschikt voor montage op een hellend dak of op een plat dak.

Blu Sky zorgt voor het plaatsen en aansluiten van kwalitatieve zonnepanelen en omvormers met een lange levensduur.

Werking van zonnepanelen

Fotovoltaïsche zonnepanelen benutten zonlicht of daglicht, waarbij door de absorptie van fotonen in de zonnecellen een spanning ontstaat die wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken. Ook bij bewolking leveren zonnepanelen stroom.

De meeste zonnepanelen worden via een omvormer (inverter) aan het elektriciteitsnet gekoppeld. De omvormer converteert de gelijkspanning van de zonnepanelen naar de wisselspanning van het lichtnetSystemen die aan het elektriciteitsnet zijn gekoppeld sluizen de energie die niet wordt gebruikt, door naar het energiebedrijf. In dat geval loopt de verbruiksmeter achteruit zolang in huis minder elektriciteit wordt gebruikt dan het zonnepaneel levert.

Blu Sky gebruikt APS micro-omvormers, welke een groter rendement garanderen dan gecentraliseerde inverters en meer flexibiliteit bieden wanneer u uw installatie wil uitbreiden.

Voordelen van zonnepanelen

  • Milieuvriendelijk: zonnepanelen zijn onmiskenbaar een zeer milieuvriendelijke manier om elektriciteit op te wekken.
  • Hoog rendement en gratis elektriciteit: uw investering in zonnepanelen betaalt zichzelf binnen 6 jaar terug. Na de terugbetaling geniet u nog vele jaren van gratis elektriciteit.
  • Prijsstijgingen elektriciteit omzeilen: de Belgische elektriciteitsprijzen zijn zeer hoog zijn ten opzichte van de buurlanden en men spreekt van nog grotere prijsstijgingen. Dankzij zonnepanelen kan u aan deze prijsstijgingen grotendeels ontsnappen.
  • Groene lening: u kan uw investering in zonnepanelen financieren dankzij een groene lening.
  • Onderhoudsvriendelijk: zonnepanelen vergen weinig onderhoud.

Subsidies

Er worden geen subsidies meer toegekend voor het plaatsen van fotovoltaïsche zonnepanelen. Door de sterk gedaalde prijzen van de zonnepanelen zelf en de hogere rendementen van onze meest recente zonnepanelen, blijven zonnepanelen een interessante investering met een korte terugverdientijd.