Zonneboilers

De productie van warm water voor bad, douche en keuken is de op één na grootste energieverbruiker in uw woning. Een zonneboiler zorgt er voor dat de zon het grootste deel van uw sanitair warm water produceert. Hierdoor bespaart u tot 70% op de energiekosten van uw sanitair warm water.

Werking van een zonneboiler

werking zonneboilerEen zonnecollector (1) op het dak vangt het zonlicht op en zet het om in warmte. Via een water-glycol mengsel wordt de warmte naar een voorraadvat (boiler)(2) gepompt. Een werkstation (4), bestaande uit een regelaar en pomp, start de pomp wanneer er warmte beschikbaar is en beschermt het systeem tegen oververhitting en bevriezing.

Wanneer er niet voldoende zonneschijn is, moet het sanitair warm water bijverwarmd worden. Dit kan door een aparte naverwarming (3) of door de warmteboiler te koppelen aan de bestaande verwarming. In dat geval kan de installatie verder uitgebreid worden met een extra voorraadvat, warmte-wisselaars en circuits.

Blu Sky zonneboilers

Bij Blu Sky kiezen wij resoluut voor zonneboilers van een hoge kwaliteit met een optimaal rendement.

Wij werken met drie soorten zonnecollectoren:

De werkstations, bestaande uit een regelaar en pomp, worden in eigen beheer gefabriceerd. Wij staan daarbij garant voor de hoogste kwaliteit.

Wij zorgen tevens voor het leveren, plaatsen en in dienst stellen van de geschikte boiler voor uw installatie. Alle gangbare capaciteiten zijn beschikbaar. Alle modellen kunnen optioneel meteen uitgerust worden met een geïntegreerde naverwarming. De E-serie is voorzien van extra isolatie voor nog minder warmteverliezen.

Voordelen van een zonneboiler

  • Tot 70% van uw sanitair warm water wordt gratis door de zon opgewarmd.
  • Geen hoge investeringskosten, waardoor uw installatie op korte tijd is terugverdiend.
  • U geniet bovendien van diverse premies.
  • Een zonneboiler vergt nauwelijks onderhoud en heeft een lange levensduur.
  • Een zonneboiler kan zowel op een hellend dak als op een plat dak geplaatst worden.
  • Een zonneboiler is een milieuvriendelijke manier voor het produceren van uw warm water.
  • Geen bouwvergunning nodig.
  • Een zonneboiler kan gecombineerd worden met een warmtepomp.
  • Een zonneboiler kan, naast het produceren van sanitair warm water, ook gebruikt worden voor vloerverwarming of lage temperatuur-radiatoren.

Zonneboiler - subsidies

Wie een zonneboiler plaatst, kan in aanmerking komen voor volgende premies en subsidies: